Forfatterbesøg

WORKSHOPS OG FORFATTERBESØG

 

Jeg holder hvert år mange workshops og foredrag på skoler og biblioteker over hele landet og tilpasser dem altid den målgruppe jeg skal ud til.

For øjeblikket er jeg primært ude at fortælle om Mirja-bøgerne og YA-romanen Den som alle ser, men tilbyder også andre workshops og foredrag. 

Workshop alfepigen Mirja

Store følelser i en lille krop

Workshop for 2.- 5. klasse eller familieworkshop for 6 - 12 år

 

Med afsæt i bøgerne om MIRJA arbejder vi med nogle af de store følelser som afsky, vrede, overraskelse og frygt. Hvordan kan vi genkende følelserne hos andre? Og hvorfor kommer de? Jeg fortæller om MIRJA, vi gætter grimasser eller spiller bogbanko og modellerer til sidst små alfer med store følelser, mens jeg læser højt.


Workshoppen egner sig til:

  • Familieworkshop på biblioteker, hvor vi afslutter arrangementet med et bogbanko, der inspirerer til at finde andre gode bøger på biblioteket.
  • Skolefaglig workshop for 2.- 5. klasse, hvor vi har fokus på de psykologiske afspekter af kropssprog og tekstlæsning og udbygger workshoppen med at gætte grimasser. 


Varighed: 90 minutter

Skovalfernes magiske verden

Workshop for 1.- 5.klasse eller familieworkshop for 6 -12 år.


At bygge små universer er en succesoplevelse for børn som voksne, for såvel drenge som piger. Her er ingen fastlåste forestillinger om rigtigt og forkert men et frirum til at skabe, så alle går glade, stolte og inspirerede hjem, - for hvordan ser der egentlig ud i alfernes verden?


Jeg læser højt fra bøgerne om MIRJA og vi går sammen på opdagelse i alfernes univers, mens vi bygger alfehuse, små legepladser eller måske et lille alfeværksted af diverse naturmaterialer.


Workshoppen egner sig til:

  • Familieworkshop på biblioteker for børn og voksne i alle generationer
  • Skoler, der vil arbejde i krydsfeltet mellem dansk- og designfaget med fokus på universbygning, læselyst og forfatterbesøg.


Varighed: 90-120 minutter efter aftale

Skovalfer DIY workshop

Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner

Inddragende forfatteredrag om DEN SOM ALLE SER  for 6.-9. klasse

 

DEN SOM ALLE SER er en ungdomsbog om misforståelser, om venskab og kærlighed og om, hvordan vi alt for ofte dømmer andre ud fra, hvordan de ser ud. Og så er det en roman, der handler om hvordan vi i den bedste mening kan komme til at træde andre mennesker over tæerne.


I bogen møder vi tvillingerne Anne og Isabel. De ligner hinanden borset fra en enkelt lille ting: Anna sidder i kørestol. Nå ja. Og så er der også lige den detalje med Said, som Isabel er forelsket i. Ved et uheld kommer Anna til at ødelægge alt imellem dem, og for Anna er der kun én udvej: Isabel må og skal på date med Said. Men verden er ikke altid helt så simpel, når man er den, som alle ser …


I mit foredrag fortæller jeg om bogens tilblivelse, læser højt og sætter fokus på det blik vi ser på verden med.

Jeg krydrer med fun facts om nogle af de valg jeg har truffet i skriveprocessen og om bogbranchen generelt.


Varighed: 60 minutter


Skriveworkshop om fart med forfatter Gunvor Ganer Krejberg

Stedsspecifikke fortællinger og podwalks

En skriveworkshop for 4.-6. klasse 

 

Hvad sker der, når den fiktive verden møder den fysiske? Vi udforsker forskellen på at skrive tekster til papir og til en stedsspecifik fortælling og tager på små inspirerende ture i omgivelserne, hvor børnene får kropslige og konkrete oplevelser af centrale danskfaglige begreber som genre, plot, narrativt drive, universopbygning med mere.


Undervejs finder børnene på deres helt egne historier, så de efterfølgende kan invitere familie og venner på en litterær vandring og jeg fortæller om mit arbejde med at skrive Sirenesang - en podwalk i hjertet af Aarhus. 

 

Workshoppen egner sig til:

Skolefaglig skriveworkshop på både biblioteket eller på skolen eksemplevis som led i en emneuge, som heldagsarrangement eller over flere dage gennem huskunstnerordningen. Kontakt mig for at høre nærmere om pris og varighed.

Skriveworkshop om fart med forfatter Gunvor Ganer Krejberg

Fuld fart på teksten

En skriveworkshop for 4.-5. klasse 

 

Hvordan får man fart på teksten? Vi dykker ned i den letlæste bog Audi 200 Turbo og finder ud af hvad der har skabt fart over feltet. Vi finder på vores egne lydord, udvælger hurtige ord, tegner og sætter turbo på små historier, som vi selvfølgelig skriver selv. 


Varighed: efter aftale

Om døden

Workshop for 1.-2. klasse


Med udgangspunkt i bogen D for Morfar taler jeg med børnene om døden og det at miste. Hvorfor har vi så mærkelige måder at tale om døden på og hvad betyder døden egentlig for livet?


Jeg læser højt, snakker med børnene og sammen tager vi på en ferierejse til dødens rige og tegner vores egne postkort.


Varighed: efter aftale

Skriveworkshop med forfatter Gunvor Ganer Krejberg

SIRENESANG - en Aarhusiansk byvandring 

Tag med forfatteren på tur og se Aarhus med nye øjne gennem fortællingen SIRENESANG

for 5.-9. klasse


Vi mødes i Aarhus Centrum og jeg læser historien Sirenesang, der tager os rundt i byen, kapitel for kapitel, mens vi følger Jonas og Zharafira på en hæsblæsende sci-fy-inspireret vandring gennem byens gader. 


Varighed: cirka 50 minutter

Storytelling med forfatter Gunvor Ganer Krejberg

PRIS:


Ring eller skriv og få et tilbud. Du finder mine kontaktoplysninger HER.


Transport* (samt overnatning, hvis jeg ikke kan nå frem og tilbage til Aarhus på samme dag) lægges oven i prisen. 


Hos Statens Kunstfond kan skoler, biblioteker og kulturhuse søge om 6.000,- til honorarstøtte og vi kan sagtens aftale, at jeg kun kommer på besøg, hvis I får bevilget pengene.


Jeg hjælper altid gerne med at udfylde ansøgningen, som I kan finde link til HER. Ansøgningsfristen ligger som regel midt januar og midt august.


*Skats takst for kørselsgodtgørelse og - hvis arrangementet er på Sjælland - færgebillet/Brobizz.

HVAD ANDRE HAR SAGT OM MIG:


"Jeg vil til enhver tid anbefale Gunvor Ganer Krejberg. Hun er yderst velforberedt og professionel. I mødet med børnene har hun overskud og en nærværende energi der smitter. Hun formidler både danskfaglig viden, kunstnerisk kreativitet og konkrete værktøjer, der bibringer viden og kompetencer til børnene."


Lis Vestergaard Mikkelsen, Børnekulturkonsulent, Svendborg Bibliotek. "Vi havde besøg af forfatter Gunvor Ganer Krejberg til 2 workshops for skoleklasser og en familieaften. Temaer var "Store følelser i en lille krop" ud fra bøgerne om Mirja. 

Gunvor får vores varmeste anbefaling. Hun er en dygtig formidler og tilpasser indholdet i sine workshops efter børnenes alder og udgangspunkt." 


Lene Mørk Damm, formidler, Aabenraa bibliotekerne. "Det var skønt at se, hvordan de kreative tanker blomstrede i hoveder af alle ungerne, da de så bordet fuld af mos, grene, bark, blomster, muslingeskaller, fjer osv. De endte alle med at få kreeret sådan nogle fine huse - og tænk at have en gruppe børn så optaget af byggeri, at de ikke engang havde tid til at holde pause! Når man kan samle en gruppe børn, der spænder i alder fra 4 til 12 år - og alle er lige optagede af samme aktivitet, så har man ramt rigtigt!"


Mette Harbo Mogensen, Børnekulturformidler, Favrskov Bibliotekerne."Stor ros til arrangementet "Sirenesang" med Gunvor Ganer Krejberg. Min klasse og jeg var så heldige at være med på en byvandring med Gunvors oplæsning af sin fortælling. Spændende og medlevende var ord 5. klasse satte på efterfølgende. "Man føler man er med i historien". "


Susan Snorgaard, lærer, Elsted Skole.

 
 
 
 

Skriv gerne til mig!


Fandt du noget du kunne bruge? Eller er det en helt anden type workshop du leder efter?

Kontakt mig gerne, så kan vi sammen aftale en form, en pris og et forløb